Szépségápolás
Testünk legnagyobb kiterjedésű szerve a bőrünk, mely megvéd a külvilág szennyező anyagaival szemben. Ezek a szennyező anyagok a bőrünkre tapadnak, ezzel gátolják a bőr számára fontos oxigén felvételét, ezáltal csökken a bőrlégzés. A bőrlégzés csökkenésével a bőrben lejátszódó biokémiai folyamatok is lassulnak, vagy tökéletlenné válnak.
Lehetőség szerint bőrtípusunknak megfelelő kozmetikai termékeket használjunk. Ez azt jelenti, hogy idősebb korban, mikor már a bőr könnyebben vízhiányos, zsírhiányos, ne használjunk zsíros (szeborreás) bőrre való kozmetikumokat, mert többet árt bőrünknek, mint használ. Ha nem tudod, milyen a bőrtípusod, keress fel egy kozmetikust, csináljon bőrödről egy diagnosztikát.
A megfelelően kiválasztott, jó minőségű arctisztító termék sosem hagy feszülő érzést maga után, viszont alaposan eltávolítja a bőrfelszínről a szennyeződéseket, sminket, a faggyú egy részét. Ezek a termékek lehetnek: arctejek, arcolajok, gélek, habok, de akár porok is. Az arcbőr letisztítása után mindenképp használjunk tonikot. A tonikok ma már inkább hidratáló folyadékok, mint szárító, alkoholos készítmények. A tonikok savas kémhatásúak, hogy a bőr pH-értékét visszaállítsák, a többnyire lúgos letisztítók után. Letisztítás után a bőr hiányzó anyagait is pótolni érdemes.
Arcbőrünket reggel és este is érdemes letisztítani. Ez azért fontos, mert bőrünk kiválasztó szerv is. A nap 24 órájában működik így reggel többnyire a bőr által kiválasztott anyagokat, este emellett még a nap folyamán bőrünkre tapadt szennyeződéseket is eltávolítjuk.

A letisztítás menete:
1. A gondosan kiválasztott készítményt a benedvesített arcunkra felvisszük, eloszlatjuk;
2. A felvitt anyaggal finoman átmossuk arcunkat;
3. Ha mindenhol átsimítottuk, megtisztítottuk arcunk, bő vízzel mossuk le;
4. Óvatosan töröljük szárazra bőrünket, inkább csak felitatva a nedvességet;
5. Ezt követően jöhet a bőrtípusnak megfelelő tonik, melyet a tenyerünkbe pumpálva/öntve vigyünk fel arcunkra;
6. Befejezésül pedig bőrtípusnak megfelelő hidratáló/tápláló krémet használjunk.

Tisztítsuk bőrünket reggel és este, biztosan meghálálja!
Kellemes szépülést!
Drika