Az elektrokozmetika folyamatosan fejlődik, és segíti a kozmetikusokat, hogy hatékonyabb és látványosabb kezeléseket tudjanak nyújtani vendégeik számára.
Az alábbi elektrokozmetikai eszközökkel dolgozom:

Sonoforézis

Az ultrahang mechanikai rezgéseket kelt, aminek segítségével vizes és olajos bázisú anyagokat juttathatunk a bőrbe. Ezek lehetnek: krémek, olajok, ampullák, zselék.
Emellett az ultrahang más jótékony hatással van szöveteinkre egy arckezelés során. Szöveti felmelegedés történik, ami miatt gyorsul az anyagcsere, a hatóanyagok felszívódása, a szövetek folyadék felvevő képessége.

 

Az UH javallatai:

–  hatóanyagbevitel

– víz- és zsírhiányos bőr

– rosacea

– ránckezelés, öregedő bőr

– zsíros, pattanásos bőr

VIO

A VIO-t sokan ismerhetik már régről. Leginkább a problémás bőr esetén használatos tisztítás után. A  VIO üveg kezelőfejében nemesgáz van (neon vagy argon), amit az elektromos áram gerjeszt. Amikor a kezelőfej a bőrhöz ér egyfajta kisülés történik, aminek a hatására a levegő oxigénjét használja fel. A levegőben található oxigénmolekulákból O3, azaz ózon keletkezik, de ez gyorsan bomlik, egyatomos oxigén is felszabadul. Az O az, ami oxidálni, azaz fertőtleníteni tudja a kórokozókat a bőr felszínén.

A VIO javallata:

– tisztítás utáni fertőtlenítés
– pórusösszehúzás
– akne
– zsíros, pattanásos bőr
– korpás, zsíros fejbőr

Hidroabrázió

A hidroabrázió egy ultrahangos peelingező készülék. Fém spatulája UH hullámokat ad le, ami a bőr felszínén víz segítségével  eltávolítja a legfelső “elhalt” szaruréteget. Az UH hullámok porlasztják a vizet, ami kíméletesen frissíti a bőrt. Hatására fokozódik a bőrlégzés, a hatóanyagok bőrbejutása.

Hidegvasaló

A vasalóról nem épp a hideg jut eszünkbe, de az eszköz mint egy vasaló, hőt ad le, csak ebben az esetben a bőr hőmérsékleténél hidegebbet. Hatására a pórusok és hajszálerek összehúzódnak.. Kezelés után alkalmazva nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, de hatóanyag bejuttatás után alkalmazva összehúzó hatása révén a hatóanyagok hosszabb ideig képesek a bőrben maradni.

Hidegvasaló javaslatai:

– bőrfunkciók javítása
– öregedés késleltetése
– hatóanyagdepó lassabb felszívódása

Tű nélküli mezoterápia

Az eszköz elektromágneses teret hoz létre, mely hatására a bőrben aquaporin csatornák nyílnak meg. Ezeken a csatornákon hatékonyan juttathatunk hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe. A kezeléshez orvosi tisztaságú ampullák használhatók bőrtípusnak és a kezelt problémának megfelelően. Az analitikailag tiszta ampullák jellemzője, hogy nem tartalmaznak illatosító és színezőanyagokat, tartósítószert a nagyon magas hatóanyagtartalmuk mellett.

Javallatai:

– hatóanyag bejuttatás
– öregedő bőr
– problémás bőr
– cellulit